VÍC NEŽ HEZKÁ KOMPOZICE . BLOG

VÍC NEŽ HEZKÁ KOMPOZICE . BLOG

Když jsem přemýšlela nad tím, jaké zvolit kulisy při focení novinek, vítr mi do cesty zavál tento magický kout na Praze 1, kousek od Rock Café na Národní.

Jistě se najde spousta fotogenických míst, ale věřte, ono to pak nakonec není jen tak, protože každé místo mluví, má svůj příběh a hloubku.

Když jsem přišla sem, dýchla na mě harmonická symbióza dědictví dávných časů s moderní architekturou. Nad hmotami, barvami i materiály někdo citlivě přemýšlel a nešetřil. Tento prostor pro mě však není jen o vizuální formě, ale i o důležitém poselství udržitelnosti, které je obdobné jak v architektuře, tak i v módě. Je jím propojení tradice, inovace a přírody. O tom to je, s tím se ztotožňuju a o tom je i má oděvní tvorba LAHO.

Vážím si tu navíc ale ještě jednoho aspektu a to v lidské rovině.  Nádvoří je volně přístupné komukoli. Na jednom místě se tu mohou potkat asiati, arabové, evropani .. a všichni se zde mohou pospolu potěšit dotekem krásna. Myslím, že umění, ať už jde o architektonický design, hudbu, módu, literaturu, či dobré jídlo, lidi spojuje napříč kontinenty. Na rasismus  jsem citlivá a tadle pozitivní symbolika byla při výbírání místa poslední světlou tečkou.

Ať Vám slunce svítí a kdyby Vás napadla nějaká další podmanivá lokace s přesahem, budu velmi ráda za náměty.

J.

MVI_7159